lenmybaby.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako si po prázninách zvyknúť na učenie

Je to neuveriteľné! Jeden deň si užívame teplo na pláži a na druhý deň sedíme v škole v lavici. Prídeme domou a namiesto telky a postele nás čaká kopec úloh a učenia. Hovorí sa, že človek si cez prázdniny oddýchne a načerpá nové sily na učenie, ale väčšinou len zlenivieme a nevieme sa nastaviť na školský režim. Ako sa teda prinútiť učiť?
Dostatok spánku Poznáte to, ponocovanie vonku s priateľmi, vyedávanie na facebooku do rána a potom spánok až do obeda. Párada no nie? Ale až pokiaľ nepríde to, že sa nám režim posunie a treba vstávať medzi 6 a 7 hodinou ráno. Ledva prežijeme školu, prídeme domou a šup do postele miesto učenia. Ako to vyriešiť? Treba začať tým, že skrátime svoje ponocovanie a vrátime sa do starých kolají. Ak stávam o 6 ráno tak do postele pôjdem už o desiatej aby sme vyspatí a oddýchnutí mohli študovať aj po škole. Ak sa nám nedá o desiatej zaspať, odporúčam vypiť si teplý čaj, kakao, alebo najlepšie vôbec nejesť. Poriadok na stole Po škole by sme sa mali pustiť do upratovania pracovného stola. Každý sa cítime lepšie v poriadku a systéme v ktorom sa vyznáme. Treba vymeniť staré knihy a zošity za aktuálne, upratať zásuvky, poličky a skrášliť si pracovný stôl alebo obľúbené miesto na učenie podľa svojich predstáv. Ak má všetko svoje miesto naberieme novú chuť do učenia. Poriadok v mysli Ak je už pracovný priestor vo svojom poriadku, treba si zorganizovať aj myšlienky. Nieje hanbou zadovážiť si diár. je malý praktický a nikdy na nič nezabudneme. Jeho pomocou si rozvrhneme deň tak aby sme v pohode stíhali učenie aj voľný čas, poprípade brigádu. Tak sa nám nikdy nemôže stať, že niečo zabudneme, jedine, že by sme si to zabudli zapísať :-)

škola | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014