lenmybaby.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kabátové trendy 2012

Jeden z najdôležitejších kúskov zimného šatníka. Veď čo by sme si v tak chladnom počasí počali bez teplého kabátika. No keďže sme ako ženy veľmi rady márnivé, nám nepostačí hľadieť len na jeho funkčné využitie, rady sa necháme zlákať aj jeho vizuálnou stránkou. Práve s ňou nám každoročne pomáhajú aj nové trendy, ktoré prinášajú pravidelne zopár noviniek, ktoré pošteklia naše módne city. A čím sa nás pokúsia okúzliť tento rok?

Maxi a kombinované

Ako požičané od starej matere. Presne tak budú vyzerať kabáty, ktoré by ste si mali obliecť počas tejto zimy. Nadrozmerné a často v tlmených neutrálnych farbách. Zväčša majú len rovný strih a zvyknú sa používať aj v kombinácii s výraznejšími gombíkmi. Do tohto trendu vstupuje aj ďalší vplyv v podobe kombinácii materiálov. Ideálne je, ak sú obe časti výrazné odlišné. Napríklad štrikované rukávy a golier sú spojené s hrubšou kabátovinou. Môžete navyše pridať aj zaujímavé dopĺňanie farebných odtieňov.

Maxi kabát

 

Kožuchy

I keď to asi nepoteší ochrancov zvierat, kožuchy sú opäť hitom aktuálnej sezóny. No stále máte mnoho možností zaobstarať si model z napodobeniny, ktorý nikomu neublíži a vyzerá verne ako originál. Od etiky poďme však späť k móde. Pri použití kožušiny máte dve alternatívy. Buď z nej urobíte hlavný komponent, z ktorého bude ušitý celý kabát, alebo z nej budete mať iba doplnky ako ozdoby rukávov, či golier, ktoré ozvláštnia kabát. Veľkým hitom sú rôzne farebné verzie ako tyrkysová či ružová.

 

Pončo

Z jesene pozvoľna prechádza aj do zimnej módy. Pončo je mimoriadne obľúbené aj medzi celebritami, často si ho v poslednom čase oblieka aj módna kráľovná Victoria Beckham. Zamerajte sa na výraznejšie farebné detaily, ktoré ozvláštnia každý model. Môžu to byť gombíky, výšivky alebo golieriky. Pokojne siahnite aj po trblietavom materiáli. Pončo sa výborne hodí najmä k elegantnému štýlu. Elegantne ním môžete vyriešiť aj zvršok na spoločenskú udalosť, keď vám pohodlne prekryje aj náročnejšiu róbu.

Nezabudnite na zips

A ten je tentoraz vkombinovaný nielen do vetroviek, ale aj do klasických kabátov. Strieda sa tak pre niekoho možno trošku nudné zapínanie na gombíky a vnáša sa do toho ďalší zaujímavý prvok. Dokonca nezostáva len pri použití jedného zipsu. Tie sú totiž rozmiestnené po celom modeli a plnia len ozdobnú funkciu. Môžu byť aj farebne odlíšené, aby to bolo trošku dynamickejšie. Ďalším trendom je používanie tzv. skrytých gombíkov, keď jedna časť kabáta prekrýva celé zapínanie, aby bolo na povrchu čo najmenej rušivých prvkov. Vytvára sa tak jednoduchá čistá línia, ktorá zaujme zástankyne minimalizmu.

 

 

 

 


moda | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014