lenmybaby.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ranná chvíľka pre krásu

Chýba vám ráno po prebudení energia?

Možno je to čoraz silnejším slniečkom, možno nesprávnym matracom alebo vankúšom. Únavu môžete pociťovať aj zo stresu, prievanu, či iných vplyvov. Ako zmobilizovať svoje sily a sústrediť energiu na zvládnutie rozličných povinností počas nastávajúceho dňa? Ranná masáž v sprche dokonale prebudí vaše zmysly a zaktivizuje potrebnú energiu.
Stačí niekoľko minút každé ráno a budete sa cítiť sviežo. Nasledujúce cvičenia vám nezaberú veľa času a nádherne vám dopomôžu k tomu, aby ste sa pred náročným dňom uvoľnili a pripravili. Ideálnym pomocníkom
pri rannej masáži sú kvalitné sprchové gély (energetizujúce, vitalizačné). Ak nemáte k dispozícii spomínané špeciálne prípravky, vystačíte si i s obyčajným sprchovým gélom, do ktorého pridáte kvapku éterického oleja. Môžete použiť rozmarínový, citrónový, mandarínkový, kávový či éterický olej z borievok.
Rozotrite sprchový gél po tele a môžete začať.

Od nôh ku srdcu
Najsamprv pomalými krúživými pohybmi masírujte chodidlá a pomaly prejdite na lýtka. Pokožku uchopte medzi palec a ukazovák, napínajte ju a naťahujte ako keby ste sa štípali. Pokožka sa krásne prekrví a vy nie len ráno ale počas celého dňa budete pociťovať úľavu a ľahkosť.

Postupne prejdite na stehná, ktoré sprvu taktiež jemne pohládzajte a trite. Postupne prejdite na štípanie - pokojne môžete použiť všetky prsty. Povzbudíte krvný obeh a zároveň bojujete proti celulitíde. Ideálny čas, ktorý venujete stehnám by mal byť aspoň dve minúty.
Prsia a ruky by mali byť podobne ako nohy v pohode. Preto ruky zopnite pred prsiami tak, aby sa palce dotýkali a smerovali k hrudníku. Energia prejde bez zábran celým telom a dostane sa naozaj všade.
Pružnosť pokožky si zabezpečíte tým, že sa po sprche poriadne dosucha vydrhnete
froté uterákom. No ak chcete získať potrebnú energiu, deň treba začať (ukončiť sprchovanie) nasledovne:
Keď sa dosucha vyutierate, niekoľko minút sa venujte hýčkaniu a hladeniu celého tela. Postupujte opäť od nôh, vnútornú stranu stehien nevynímajúc, prejdite si po brušku, prsiach až ku krku. Potom zľahka prejdite a pohládzajte ruku smerom od podpazušia po končeky prstov a vráťte sa vonkajšou stranou ruky až po rameno. To isté zopakujte druhou rukou. Obe dlane postupne presuňte cez hlavu až na zátylok, pokiaľ dosiahnete, hladkajte sa na chrbte, prejdite cez zadoček zadnou časťou nôh až ku pätám.
Nadobudnete nielen pokoj, ale i množstvo energie do ďalšieho dňa.



make-up | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014